Aanhangers | Een aanhanger voor dagelijks gebruik

Aanhanger voor huis, tuin en ander dagelijks gebruik

AanhangCars verkoopt uit voorraad een groot assortiment kwaliteits aanhangers van diverse merken voor het normale dagelijkse werk. De ongeremde aanhanger zoals op de foto weergegeven is leverbaar in hoogwaardig groen watervast betonplex borden of met aluminium borden. Deze bakwagen heeft een bruto laadvermogen van 750 kg.

Deze aanhangers zijn uit voorraad leverbaar in de afmetingen (LxB in cm):

  • 200 x 110
  • 204 x 121
  • 200 x 132
  • 200 x 132
  • 225 x 132
  • 257 x 132
  • 257 x 157
  • 307 x 132
  • 307 x 157

Voor al deze aanhangers kunnen wij op maat gemaakte afdekzeiltjes of complete huiven leveren. Natuurlijk zijn er ook aanhangwagens met afwijkende maten en in geremde uitvoering leverbaar. Deze aanhangers hebben een volledig gegalvaniseerd frame, zijrelingen, degelijk voorrek (wat in sommige uitvoeringen afneembaar is) watervast multiplex, nummerplaathouders, en assen die hun taak goed aankunnen.

Prijzen van aanhangwagens vindt u door een keuze te maken uit de vier categorieën van gewone aanhangers.

Een aanhanger boven de 750kg dient officieel geremd te zijn en voorzien van een registratiebewijs.

Enkelas onder 750kg

De enkelas gewone aanhanger onder 750kg heeft een bruto laadvermogen van 750kg totaalgewicht en is daardoor niet voorzien van een oplooprem. Dit betekent dat de aanhanger met lading nooit zwaarder mag wegen dan maximaal 750kg. Afhankelijk van het type auto kan het ongeremde trekgewicht van de auto ook lager zijn dan 750kg, dit gewicht vindt u op de kentekenpapieren van de auto.

De enkelas ongeremde aanhangwagen mag vervoerd worden met een witte kentekenplaat van de auto. Het speciale aanhangwagen rijbewijs is niet verplicht.

Enkelas boven 750kg

De enkelas aanhanger boven de 750kg is voorzien van een oplooprem. Dit betekent dat het bruto laadvermogen van de aanhangwagen hoger ligt dan de standaard 750kg. Meestal is het bruto laadvermogen van een enkelas geremde aanhanger 1300kg, waardoor u ongeveer 1000kg netto laadvermogen overhoudt. In de meeste gevallen is het speciale aanhangwagenrijbewijs verplicht. Maar soms, afhankelijk van het trekkend voertuig, mag met het normale B-rijbewijs een aanhanger van meer dan 750kg vervoerd worden. Dit type aanhanger is voorzien van een eigen gele kentekenplaat.

Tandemas onder 750kg

De tandemas gewone aanhanger onder 750kg heeft een bruto laadvermogen van 750kg totaalgewicht en is daardoor niet voorzien van een oplooprem. Dit betekent dat deze aanhanger met lading nooit zwaarder mag wegen dan maximaal 750kg. Afhankelijk van het type auto kan het ongeremde trekgewicht van de auto ook lager zijn dan 750kg, dit gewicht vindt u op de kentekenpapieren van de auto. De tandemas ongeremde aanhangwagen mag vervoerd worden met een witte kentekenplaat van de auto. Het speciale aanhangwagen rijbewijs is niet verplicht voor een ongeremde tandemasser!

Tandemas boven 750kg

De tandemas aanhanger boven de 750kg is voorzien van een oplooprem. Dit betekent dat het bruto laadvermogen van de aanhangwagen hoger ligt dan de standaard 750kg. Meestal is het bruto laadvermogen van een tandemas geremde aanhanger 2000kg, waardoor er ongeveer 1500kg netto laadvermogen overblijft. In alle gevallen is het aanhangwagenrijbewijs verplicht. Dit type aanhanger is voorzien van een eigen gele kentekenplaat.